DE LEGENDE EVOLUEERT

 

Jeep® 4xe is meer Jeep® dan ooit tevoren: zuiver elektrische aandrijving plus hybridecapaciteiten en duurzamer en toekomstgerichter dan klassieke SUV’s met verbrandingsmotor.

 

MEER TECHNOLOGIE DAN OOIT

 

De nieuwe Jeep® 4xe-modellen gebruiken een oplaadbaar hybridesysteem, bestaande uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor die de achterwielen aandrijft.

De elektromotor zal worden gevoed door een 11,4 kilowatt sterke batterij die niet alleen tijdens het rijden kan worden opgeladen door remenergie te recupereren, maar ook extern, aan een stopcontact. Met een volledig opgeladen batterij kan de wagen vijftig kilometer lang zuiver elektrisch rijden.

 

SNEL EN SIMPEL THUIS OPLADEN

 

Dankzij de Easy WallboxTM en andere Mopar®-accessoires kunt u uwJeep® 4xe opladen vanaf uw luie zetel.

Met de Easy WallboxTM kunt u de laadtijden bovendien gevoelig inkorten, het laadproces plannen via uw smartphone of de laadstatus van de batterij bekijken om u nog meer vrijheid te geven om uw nieuwe avontuur op gang te trekken.

 

NIEUWE RIJMODI

 

Dankzij de nieuwe en intuïtieve toetsen die in het dashboard werden geïntegreerd kunt u eenvoudig overschakelen tussen de modi Hybrid, Electric en e-Save.

Bovendien werd het vernieuwde Selec-Terrain®-systeem bedacht met een nieuwe en exclusieve sportmodus die de stuurrespons van uw Jeep® 4xe ten goede komt.

Welke soorten elektrische/hybride motoren bestaan er?

 

ICE: De verbrandingsmotor (Internal Combustion Engine) is de klassieke motor op warmte-energie (benzine, diesel enz.). Hierin wordt de verbranding van brandstof geactiveerd door een oxidator (meestal lucht) in een verbrandingskamer, die een integraal deel vormt van het traject dat de vloeistof aflegt.

MHEV: combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. De batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door recuperatie van remenergie. U kunt er niet volledig elektrisch mee rijden.

HEV: combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor. De batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en door recuperatie van remenergie. De batterijprestaties maken korte ritten in volledig elektrische modus mogelijk.

•OPLAADBARE HYBRIDEWAGEN: combinatie van een verbrandingsmotor en elektromotor. De batterij wordt ook opgeladen door een externe bron (laadstopcontact) en door recuperatie van remenergie. De batterijprestaties maken lange ritten in volledig elektrische modus mogelijk.

BEV: de auto wordt uitsluitend door een elektromotor aangedreven. Hij rijdt elektrisch en de batterij wordt uitsluitend door een externe bron en recuperatie van remenergie opgeladen.

REEV: heeft een kleine generator op benzine om de batterij op te laden en het rijbereik te vergroten wanneer de batterij bijna leeg is.

 

Waarom kiezen jullie voor een oplaadbare hybrideoplossing?

 

Een oplaadbare hybridewagen is een van de beste oplossingen om de troeven van een verbrandingsmotor en een elektromotor te combineren. In de hybridewereld garandeert de oplaadbare hybridewagen bovendien een optimaal evenwicht tussen elektrisch rijbereik, laadtijd, zuinigheid, rijkwaliteit en prestaties.

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een oplaadbare hybridewagen?

 

Oplaadbare hybridewagens bieden veel van de voordelen die elektrische voertuigen opleveren, zoals lagere gebruikskosten en in zuiver elektrische rijmodus stil en emissievrij rijden, maar waarborgen tegelijk de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor voor langere ritten, zonder dat u de batterij aan een externe bron hoeft op te laden. Dankzij de combinatie van de verbrandingsmotor en de elektromotor kan de wagen ook een hoger koppel en betere prestaties leveren dan gewone motoren met een grotere cilinderinhoud.

Jeep® 4xe wordt een geavanceerde oplossing, die de prestaties en het rijcomfort zal verbeteren door lagere gebruikskosten en emissies dan bij een verbrandingsmotor te garanderen.

Tot welke soort elektrische auto’s zullen de Jeep® Renegade en Compass 4xe behoren?

 

De Jeep® Renegade en Compass 4xe zullen oplaadbare hybride elektrische 4x4-wagens zijn, waarbij een benzinemotor de voorwielen en een elektromotor de achterwielen aandrijft, zodat de terreinvaardigheid wordt verbeterd. Beide motoren zullen samenwerken en automatisch worden beheerd door de auto. De elektromotor zal worden gevoed door een 11,4 kilowatt sterke batterij die niet alleen tijdens het rijden kan worden opgeladen door remenergie te recupereren, maar ook extern, via het elektriciteitsnet. De auto zal tot 50 km zuiver elektrisch kunnen rijden met een volledig opgeladen batterij. Als die bijna leeg is, grijpt de benzinemotor automatisch in om ze tijdens het rijden op te laden, zodat de 4xe-aandrijving constant beschikbaar blijft.

Hoe lang zal het duren om de batterij op te laden?

 

De tijdspanne zal variëren van ongeveer anderhalf uur aan een snellader (krachtige Easy WallboxTM of openbaar laadstation) tot ongeveer 3 uur aan een huishoudelijk stopcontact bij maximaal laadvermogen.

 

Hoeveel manieren zullen er zijn om de auto op te laden?

 

De auto zal worden opgeladen tijdens het rijden of door hem aan te sluiten op een extern stopcontact.

 

Krijgt het systeem een modus voor snelladen of alleen een standaard oplaadmodus?

 

Het oplaadsysteem zal snel opladen met wel 7,2 kW mogelijk maken.